Галерия

Васил Левски


     148 години от обесването на Васил Левски


     
    На 19.02.2021 година в ДГ "Вяра, Надежда, Любов" Горна Малина, децата и екипът на детското заведение отбелязаха 148 години от обесването на Васил Левски.
           
Първа А група

   Децата изслушаха химна на България и  с кратка беседа се запознаха с делото на Васил Левски и как е получил прозвището си.  Емоционално пресъздадоха  „Лъвски скок“ и получиха грамота с лика на Левски с надпис „Горд потомък“. Апликираха лавров венец  и тържествено го поставиха на оформеното табло за празника. Под звуците на „Тих бял Дунав“ маршируваха и развяваха българския флаг, който сами бяха изработили.

        Първа Б група
Децата от Първа Б група получиха своят пръв урок по родолюбие.С почит към паметта на Апостола на Свободата -Васил Левски , те пяха песни, рецитираха стихове и изработиха картички.

            Втора група
    Деца, родители и учители обединиха усилията си. С патриотична гордост децата рецитираха стихове и пяха песни за Апостола, а родителите с голям ентусиазъм се превъплатиха като актьори и заснеха видео - драматизация по разказа на Георги Мишев "Синеокият рибар".

           Подготвителна група 5 годишни
     Подготвителна група 5 годишни почетоха паметта на Апостола на българската свобода - Васил Левски.Те бяха завладяни от патриотичния му дух и го пресъздадоха чрез емоционални изпълнения.

           Подготвителна група 6 годишни
     Подготвителна група 6 годишни  чества 148 годишнината от гибелта на Васил Левски , под наслов "Помним те, Апостоле".Съвместно учители и родители предварително бяха подготвили и заснели момент от  живота на Апостола "Чистият път".Подготвена бе и още една изненада от семейството на едно от децата - клип на стихотворението "Бате, кой е този синеок герой?" в изпълнение на Деян и по -голимия му брат.
    Децата изпълниха стихотворения и песни в памет на Васил Левски.
     Благодарим на всички родители, взели участие!


    

Връща
2021-02-19 15:14:15